Молитва во еже сотворити оглашеннаго | Чинопоследования Таинств и тайнодействий | † Католичество

Молитва во еже сотворити оглашеннаго

Разрешает священник пояс хотящаго просветитися, и совлачит и отрешает его, и поставляет его к востоку, во единой ризе непрепоясана, непокровена, и необувена, имущаго руце доле: и дует на лице его трижды, и знаменует чело его и перси трижды, и налагает руку на главу его, глаголя:

Господу помолимся.

О имени твоем, Господи Боже истины, и единороднаго твоего Сына, и Святаго твоего Духа, возлагаю руку мою на раба твоего, (или на рабу твою), имярек, сподобльшагося (или сподобльшуюся) прибегнути ко святому имени твоему, и под кровом крил твоих сохранитися. Остави от него (или нея) ветхую оную прелесть, и исполни его (или ю) еже в тя веры, и надежди, и любве: да разумеет, яко ты еси един Бог истинный, и единородный твой Сын, Господь наш Иисус Христос, и Святый твой Дух. Даждь ему (или ей) во всех заповедех ходити, и угодная тебе сохранити: яко, аще сотворит сия человек, жив будет в них. Напиши его (или ю) в книзе жизни твоея, соедини его (или ю) стаду наследия твоего, да прославится имя твое святое в нем (или в ней) и возлюбленнаго твоего Сына, Господа же нашего Иисуса Христа, и животворящаго твоего Духа. Да будут очи твои взирающе на него (или на ню) милостию выну, и уши твои, еже услышати глас моления его (или ея). Возвесели его (или ю) в делех рук его (или ея), и во всяком роде его (или ея) да исповестся тебе покланяяся, и славяй имя твое великое и вышнее, и восхвалит тя выну вся дни живота своего.

Возглас: Тя бо поют вся силы небесныя и твоя есть слава Отца, и Сына, и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков, аминь.

Запрещение первое.

Господу помолимся.

Запрещает тебе Господь, диаволе, пришедый в мир и вселивыйся в человецех, да разрушит твое мучительство, и человеки измет, иже на древе сопротивныя силы победи, солнцу померкшу, и земли поколебавшейся, и гробом отверзающымся, и телесем святых востающым: иже разруши смертию смерть, и упраздни державу имущаго смерти, сиесть тебе диавола. Запрещаю тебе Богом, показавшим древо живота, и уставившим херувимы, и пламенное оружие обращающееся стрещи то, запрещен буди. Оным убо тебе запрещаю, ходившим яко по суху на плещу морскую, и запретившим бури ветров: егоже зрение сушит бездны, и прещение растаявлает горы: той бы и ныне запрещает тебе нами. Убойся, изыди, и отступи от создания сего, и да не возвратишися, ниже утаишися в нем, ниже да срящеши его, или дейстуеши, ни в нощи, ни во дни, или в часе, или во полудне: но отъиди во свой тартар, даже до уготованнаго великаго дне суднаго. Убойся Бога седящаго на херувимех, и призирающаго бездны, егоже трепещут ангели, архангели, престоли, господства, начала, власти, силы, многоочитии херувими, и шестокрилатии серафими: егоже трепещут небо и земля, море, и вся, яже в них. Изыди, и отступи от запечатаннаго новоизбраннаго воина Христа Бога нашего: онем бо тебе запрещаю, ходящим на крилу ветреннюю, творящим ангелы своя огнь палящ: изыди, и отступи от создания сего со всею силою, и ангелы твоими.

Возглас: Яко прославися имя Отца, и Сына, и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков, аминь.

Запрещение второе.

Господу помолимся.

Бог святый, страшный и славный во всех делех и крепости своей непостижимый и неизследимый сый, той предъопределивый тебе, диаволе, вечныя муки томление, нами недостойными его рабы повелеавет тебе, и всей споспешней твоей силе, отступи от новозапечатаннаго (или от новозапечатанныя) именем Господа нашего Иисуса Христа, истиннаго Бога нашего. Запрещаю тебе убо вселукавому, и нечистому, и скверному, и омерзенному, и чуждему Духу, силою Иисуса Христа, всякую власть имущаго на небеси и на земли, рекшаго глухому и немому демону: изыди от человека, и да не ктому внидеши в него: отступи, познай втою суетную силу, ниже на свиниях власть имущую, помяни повелевшаго тебе по твоему прошению во стадо свиное внити. Убойся Бога, егоже повелением земля на водах утвердися, создавшаго небо, и поставльшаго горы ставилом, и удолия мерилом, и положшаго песок морю предел, и в воде зельней стезю твердую, прикасающагося горам, и дымятся одевающагося светом яко ризою, простершаго небо яко кожу, покрывающаго водами превыспренняя своя, основающаго землю на утверждении ея, не преклонится во век века: призывающаго воду морскую, и проливающаго ю на лице всея земли. Изыди, и отступи от иже ко святому просвещению готовящагося (или готовящияся). Запрещаю тебе спасительным страданием Господа нашего Иисуса Христа, и честным его телом и кровию, и пришествием его страшным: приидет бо и не закоснит судяй всей земли, и тебе и споспешную твою силу умучит в геенне огненней, предавый во тму кромешную, идеже червь неусыпаемый, и огнь неугасимый.

Яко держава Христа Бога нашего, со Отцем, и Святым Духом, ныне и присно, и во веки веков, аминь.

Запрещение третие.

Господу помолимся.

Господи Саваоф, Боже Исраилев, исцеляяй всякий недуг, и всякую язю, призри на раба твоего (или на рабу твою), взыщи, испытуй, и отжени от него (или от нея) вся действия диаволя. Запрети нечистым духом, и изжени я, и очисти дела руку втоею, и острое твое употребивый действо, сокруши сатану под нозе его (или ея) вскоре: и даждь ему (или ей) победы на него и на нечистыя его духи: яко да от тебе милость получив (или получивши), сподобитися безсмертных, и небесных твоих таин, и славу тебе возслет, Отцу, и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков, аминь.

Молитва четвертая.

Господу помолимся.

Сый, Владыко Господи, сотворивый человека по образу твоему и по подобию, и давый ему власть жизни вечныя, таже отпадша грехом не презривый, но устроивый вочеловечением Христа твоего, спасение мира: сам и создание твое сие избавль от работы вражия, приими в царство твое пренебесное. Отверзи его (или ея) очи мысленныя, во еже озаряти в нем (или в ней) просвещению евангелия твоего. Сопрязи животу его (или ея) ангела светла, избавляюща его (или ю) от всякаго навета сопротиволежащаго, от сретения лукаваго, от демона полуденнаго, и от мечтаний лукавых.

И дует священник на уста его, на чело, и на перси, глаголя: Изжени из него (или из нея) всякаго лукаваго, и нечистаго духа, сокрытаго и гнездящагося в сердце его (или ея).

И глаголет сие трижды.

Духа прелести, духа лукавства, духа идолослужения, и всякаго лихоимства: духа лжи, и всякия нечистоты, действуемыя по научению диаволю. И сотвори его (или ю) овча словесное святаго стада Христа твоего, уд честен церкве твоея, сына и наследника (или дщерь и наследницу) царствия твоего: да, по заповедем твоим жительствовав, и сохранив (или жительствовавши и сохранивши) печать нерушимую, и соблюл (или соблюдши) ризу нескверную, получит блаженства святых во царствии твоем.

Возгласно: Благодатию и щедротами, и человеколюбием единороднаго Сына твоего, с нимже благословен еси, с пресвятым, и благим, и животворящим твоим Духом, ныне и присно, и во веки веков, аминь.

И совлечену и отрешену крещаемому, обращает его священник на запад, горе руце имуща, и глаголет: Отрицаешилися сатаны, и всех дел его, и всех ангел его, и всего служения его, и всея гордыни его; И отвещает оглашенный, или восприемник его, аще есть крещаемый варвар, или отроча, и глаголет: Отрицаюся.

Паки священник глаголет второе: Отрицаешилися сатаны, и всех дел его, и всех ангел его, и всего служения его, и всея гордыни его; И отвещает: Отрицаюся.

Паки священник глаголет третие: Отрицаешилися сатаны, и всех дел его, и всех ангел его, и всего служения его, и всея гордыни его; И отвещает: Отрицаюся.

Вопрошает паки священник крещаемаго: Отреклся ли (или отреклася ли) еси сатаны; И отвещает оглашенный, или восприемник его: Отрекохся.

Паки вопрошает священник: Отреклся ли (или отреклася ли) еси сатаны; И отвещает: Отрекохся.

Паки вопрошает священник третие: Отреклся ли (или отреклася ли) еси сатаны; И отвещает: Отрекохся.

Таже глаголет священник: И дуни, и плюни на него.

И сие сотворшу, обращает его священник к востоку, доле руце имуща, и глаголет ему священник: Сочетаваешилися Христу; И отвещает оглашенный, или восприемник, глаголя: Сочетаваюся.

Паки священник глаголет второе: Сочетаваешилися Христу; Отвещает второе: Сочетаваюся.

Паки священник глаголет третие: Сочетаваешилися Христу; Отвещает третие: Сочетаваюся.

Таже паки глаголет ему священник: Сочетался ли (или сочеталася ли) еси Христу; И отвещает: Сочетахся. И паки глаголет: И веруеши ли ему; И глаголет: Верую ему, яко царю и Богу.

И глаголет:

Верую во единаго Бога Отца Вседержителя, творца небу и земли видимым же всем и невидимым. И во единаго Господа Иисуса Христа Сына Божия, единороднаго, иже от Отца рожденнаго прежде всех век. Света от света, Бога истинна, от Бога истинна, рожденна, не сотворенна, единосущна Отца, имже вся быша. Нас ради человек, и нашего ради спасения сшедшаго с небес, и воплотившагося от Духа Свята и Марии девы, и вочеловечшася. Распятаго же за ны при понтийстем Пилате, и страдавша, и погребенна: И воскресшаго в третий день по писанием. И возшедшаго на небеса, и седяща одесную Отца. И паки грядущаго со славою судити живым и мертвым, егоже царствию не будет конца. И в Духа Святаго, Господа животворящаго, иже от Отца исходящаго, иже со Отцем и Сыном спокланяема и сславима, глаголавшаго пророки. Во едину святую, соборную и апостольскую церковь. Исповедую едино крещение, во оставление грехов. Чаю воскресение мертвых. И жизни будущаго века, аминь.

И егда исполнит святый символ, и глаголет паки к нему: Сочетался ли (или сочеталася ли) еси Христу; И отвещает: Сочетахся.

И паки глаголет: И веруеши ли ему; И глаголет: Верую ему, яко царю и Богу. И глаголет: Верую во единаго Бога: все до конца.

И егда исполнит второе святый символ, глаголет паки к нему третие: Сочетахся ли (или сочеталася ли) еси Христу; И отвещает: Сочетахся.

И паки глаголет: И веруеши ли ему; И глаголет: Верую ему, яко царю и Богу. И глаголет: Верую во единаго Бога: все до конца.

И егда исполнит третие святый символ, вопрошает его паки священник, глаголя: Сочетался ли (или сочеталася ли) еси Христу; И отвещает: Сочетахся.

Паки вопрошает священник второе: Сочетался ли (или сочеталася ли) еси Христу; И отвещает второе: Сочетахся.

Паки вопрошает священник третие: Сочетался ли (или сочеталася ли) еси Христу; И отвещает третие: Сочетахся.

И глаголет священник: И поклонися ему. И покланяется, глаголя: Поклоняюся Отцу, и Сыну, и Святому Духу, Троице единосущней и нераздельней.

Таже глаголет священник: Благословен Бог, всем человеком хотяй спастися, и в познание истины приити, ныне и присно, и во веки веков, аминь.

Таже глаголет молитву сию:

Господу помолимся.

Владыко Господи Боже наш, призови раба твоего, (или рабу твою), имярек, ко святому твоему просвещению, и сподоби его (или ю) великия сея благодати свяаго твоего крещения. Отреши его (или ея) ветхость, и обнови его (или ю) в живот вечный, и исполни его (или ю) Святаго твоего Духа силы, в соединение Христа твоего, да не ктому чадо тела будет, но чадо твоего царствия. Благоволение и благодатию единороднаго твоего Сына, с нимже благословен еси, со пресвятым и благим и животворящим твоим Духом, ныне и присно, и во веки веков, аминь.

 

кулер для воды купить.

Вам понравилась молитва - оцените?

Есть молитвы, которые одинаково важны для всех верующих и для католического и православного христианина   Отче Наш  Радуйся Мария  Псалом 90  Молитва Символ Веры

Рекомендуем прочитать Молитвы